گرگ بورس پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:" آیا ابهامات از بین رفت؟" - گرگ بورس

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

پس از انتشار گزارشی با عنوان “تولد فاجعه‌ای دیگر در پدیده شاندیز” در پایگاه خبری بورس‌نیوز، شاهد هجمه‌‌ای از انتقادات شدید از سوی عده‌ای از سهامداران شرکت‌های توسعه بین‌المللی پدیده شاندیز (گشان)، شرکت ابنیه و البته دریافت جوابیه‌ای از سوی جناب آقای “حجه الاسلام و المسلمین جواهری” از سهامداران خوش‌نام و قدیمی و عضو هیئت‌مدیره گشان بودیم.

علی‌رغم این موضوع، رسانه بورس‌نیوز به‌عنوان رسانه ای مستقل که هدفی جز شفاف‌سازی و آگاه نمودن سرمایه‌گذاران و سهامداران فعال در بازار سرمایه کشور را ندارد، بر خود ضروری می‌داند تا ضمن احترام به خشم، مواضع و نگرانی‌های این دوستان در خصوص انعقاد قرارداد مورد بحث، به دلیل درخواست‌های مکرر سهامداران کنونی گروه شرکت‌های پدیده شاندیز، اقدام به بررسی دقیق‌تر و شفاف‌سازی زوایای پنهان از قرارداد با شرکت افسانه‌سازان آینده کیش” و آقای محسن پهلوان ” و ابهامات مطرح‌شده در این خصوص بپردازد.

ازآنجاکه ارائه این گزارش‌ها و انتشار مطالبی از این قبیل، به نوعی یک ریسک علمی و اعتباری برای این پایگاه خبری و کارکنان منتسب محسوب می‌گردد، بااین‌وجود صراحتا اعلام می‌دارد، در صورتی که این ابر پروژه در شرایط کنونی کشور (با تورم موجود و بنا به گفته بعضی از کارشناسان تورم بالای ۵۰ درصد سالانه) در ۶ سال آینده افتتاح و اجرایی شود، این رسانه مشتاقانه از تمامی سهامداران کنونی و آتی این شرکت‌ها بابت بدبینی و کارشناسی سخت‌گیرانه، مراتب پشیمانی خود را ابراز می‌دارد.

اما در فرضیه ای رقیب، اگر مفاد و تعهدات این قرارداد چند صد هزار میلیارد تومانی و به قول مدیران شرکت “بزرگترین پروژه تاریخ کشور” ، توسط شرکت افسانه‌سازان با سرمایه ۵ میلیارد تومانی نیمه‌کاره رها و یا هرگز پروژه افتتاح نشد، این گزارش‌ها به‌عنوان سندی قابل استناد برای آیندگان (سهامداران کنونی و آتی، مدیران قوه قضاییه، مدیران سازمان بورس و شرکت فرابورس)، همیشه در دسترس عموم باقی خواهد ماند و این رسانه از تک تک کم‌لطفی ها و بی‌احترامی‌های صورت گرفته با افتخار و به نیکی یاد خواهد نمود.

جهت آگاهی خوانندگان محترم که شاید گزارش پیشین را نخوانده اند و یا از روند اتفاقات روزهای گذشته شرکت پدیده شاندیز بی‌خبر مانده اند، یادآور می شود که :

بر اساس‌نامه و درخواست دیر نظارت بر ناشران بازار پایه سرکار خانم زارع  خطاب به شرکت توسعه بین‌المللی پدیده شاندیز (گشان) ، این شرکت ملزم به ارائه پاسخ‌های کامل، مستدل، مستند و جامع به ۴۲ ابهام مطرح‌شده از سوی بانک صادرات در خصوص قرارداد با شرکت افسانه‌سازان آینده کیش گردیده است .

همچنین این نهاد، مسئولیت، چالش‌های احتمالی و رعایت صرف و صلاح سهامداران شرکت توسعه بین‌المللی(گشان) ناشی از امضای چنین قراردادی را مستقیماً به اعضای هیئت‌مدیره و نه شرکت‌کنندگان در مجمع عمومی فوق‌العاده مربوط دانسته و اظهارنظرهای کلی مبنی بر عدم وجاهت ایرادات واردشده بانک صادرات را  غیرقابل‌پذیرش خوانده است.

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

شما مخاطبان محترم می‌توایند پاسخ کامل شرکت بین المللی پدیده شاندیز(گشان) را در سامانه کدال مشاهده نمایید: (لینک)

 

نگاهی اجمالی به برخی از مهم‌ترین سؤالات و پاسخ‌های مطرح شده فی ما بین بانک صادرات و شرکت پدیده شاندیز (گشان):

بند‌های ۳، ۷، ۸، ۱۳، ۱۴، ۲۵، ۲۶، ۲۷، ۳۵ (۹ بند از ۴۲ بند) نامه بانک صادرات در خصوص ابهامات نحوه تأمین مالی پروژه و سهم الشرکه:

شاید مهم‌ترین و پرتکرارترین نکته مبهم که به‌طور مستقیم و یا غیرمستقیم در بند‌های ۳، ۷، ۸، ۱۳، ۱۴، ۲۵، ۲۶، ۲۷  و ۳۵ (۹ بند از ۴۲ بند) نامه ابهامات مطروحه بانک صادرات علیه قرارداد پدیده شاندیز به چشم می‌خورد، تشریح نحوه تأمین مالی، آورده و محاسبات سهم الشرکه شرکت افسانه‌سازان از این قرارداد می‌باشد.

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

نکته جالب آنکه حتی یکی از مهم‌ترین درخواست‌ها و پیش‌شرط‌های تفاهم‌نامه منطقه آزاد کیش در صورت‌جلسه منتشرشده در تاریخ ۲۲/۱۲/۱۴۰۱ نیز، ارائه مستندات مربوط به روش‌های تأمین مالی پروژه می‌باشد.

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

اما به نظر شما میزان آورده و روش تأمین مالی شرکت افسانه‌سازان آینده کیش و شخص مذکور  چه ابهامات و ایراداتی دارد که مدیران و اعضای هیئت‌مدیره شرکت پدیده شاندیز، علی‌رغم ۳ صفحه اظهارنظر در نکوهش مدیریت بانک صادرات و مدیران دولتی و ۱۷صفحه پاسخ به مابقی سؤالات، حتی ۲ خط توضیح در خصوص آورده و نحوه تأمین مالی شرکت افسانه‌سازان در پاسخ خود نگنجانده‌اند ؟
چرا پاسخ این شرکت به ابهامات مطروحه در صورت‌جلسه منطقه آزاد کیش در سامانه کدال منتشر نمی‌گردد تا همه سهامداران خیالشان از بابت موافقت این سازمان با قرارداد آسوده گردد ؟

چرا و به چه علت تشریح روش تأمین مالی شرکت افسانه‌سازان در ۱۰ماه گذشته این‌قدر دشوار است ؟
آیا برخلاف یادآوری شرکت فرابورس، صرفه و صلاح سهامداران شرکت گشان توسط مدیران و اعضای هیئت‌مدیره نادیده گرفته‌شده است ؟
آیا خدایی ناکرده قرار است شرکت افسانه‌سازان بدون ریالی آورده و تنها با ۴.۶۰۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات بانکی و استقراض، مالک ۸۰ درصد از سهام پروژه‌ای ۴۰۰.۰۰۰ میلیارد تومانی شود ؟

 

اینک به پاسخ همراه با ناراحتی گشان در خصوص سؤال بانک صادرات در خصوص روش تأمین مالی نگاهی بیاندازیم :

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

اما شاید برای خوانندگان غیر قابل تصور باشد، روش تأمین مالی شرکت افسانه‌سازان  برای انجام پروژه‌ای چند صد هزار میلیارد تومانی که این‌قدر بر سر آن شاهد کشمکش و دلخوری از سوی طرفین نامه هستیم تنها یک پاراگراف ۲ خطی در صفحه ۱۷۴ گزارش طرح توجیه اقتصادی منتشرشده می‌باشد.

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

 

اخذ ۲.۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات از بانک (بی‌شک با معرفی و توثیق زمین های پروژه گشان) و ۲۶۰۰ میلیارد تومان فروش سهام شرکت افسانه‌سازان آینده کیش .

مجموعاً ۴۶۰۰ میلیارد تومان آورده از محل وام و استقراض توسط افسانه‌سازان و البته سهم ۸۰ درصدی از پروژه‌ای ۴۰۰.۰۰۰ هزار میلیارد تومانی . استراتژی تأمین مالی و سودی هنگفت از این شفاف‌تر و شسته‌رفته‌تر دیده بودید ؟

اما بهتر است به دلیل درک پایین نگارنده از مباحث مالی فوق الذکر و عدم باورپذیری شخصی از این میزان پیچیدگی‌های علمی خارق‌العاده در روش تأمین مالی پروژه‌ای چند صد هزار میلیارد تومانی، کمی بیشتر به این مهم بپردازیم:  

شرکت “توسعه بین‌المللی پدیده شاندیز” و شرکت “ابنیه” هر یک با آورده ای به ارزش ۳.۰۰۰ میلیارد تومان و ۷.۶۵۶ میلیارد تومان مجموعاً با ۱۰.۶۵۶ میلیارد تومان آورده غیر نقد، تصمیم گرفته اند قراردادی با شرکت افسانه‌سازان آینده کیش به‌عنوان سرمایه گذار و مجری منعقد کنند که ظاهراً و بر اساس گزارش طرح توجیهی و استناد مدیران گشان، ریالی آورده نقد نخواهد داشت.

به نظر می‌رسد، از ۴٫۶۰۰ میلیارد تومان آورده نقدی آقای پهلوان در این پروژه، ۲.۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات گرفته‌شده به واسطه معرفی گشان و توثیق زمین های محل اجرای پروژه شرکت در رهن بانک می باشد . چرا که شاید! شرکت آینده سازان با سرمایه ای ۵ میلیارد تومانی و سابقه تأسیس ۹ ماهه و البته سابقه عدول از تعهدات بانکی مدیران آن در سال های نه‌چندان دور توان اخذ تسهیلات حتی ۵ میلیارد تومانی را هم ندارد.

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

۲.۶۰۰ میلیارد مابقی آورده جناب پهلوان در این پروژه نیز از محل فروش سهام شرکت افسانه‌سازان و جذب سرمایه گذار می باشد که فعلاً با مشکلات قانونی فروش سهام شرکت سهامی خاص نمی پردازیم.

به عبارتی بنا بر قرارداد، سهم شرکت‌های توسعه بین‌المللی  (گشان) و ابنیه با ۱۰.۶۵۶ میلیارد تومان آورده از منافع ابر پروژه کیش ۲۰ درصد می باشد و سهم جناب پهلوان با صفر ریال آورده ( ۲.۰۰۰ میلیارد تومان وامی که گشان به واسطه توثیق زمین های پروژه برای او می‌گیرد و ۲.۶۰۰ میلیارد تومان استقراضی که فعلاً وجود ندارد)، از این پروژه ۸۰ درصد می باشد. آیا صرفه و صلاح سهامداران گشان و ابنیه در این قرارداد رعایت شده ؟؟؟

 

 

این موضوع شاید شبیه به داستان داماد سرخانه‌ای می‌باشد که بدون ریالی سرمایه و درآمد ، هم دخترت رو گرفته، هم در منزل‌ات زندگی می کند ، هم به واسطه در رهن گذاشتن سند منزل‌ات از بانک وام گرفته و هنوز در آرزوی مرگت است  تا ۸۰ درصد از منزل به نامش شود و البته شاید ۲۰ درصد هم برای سایر بازمانده‌های عزادار باقی بماند .

 

 سؤال با اهمیت از اعضای هیئت‌مدیره محترم گشان:

اگر حقیقتاً شما باور دارید که این پروژه ۱۳۵.۰۰۰ میلیارد تومانی با ۴.۶۰۰ میلیارد تومان استقراض از بانک و جذب سرمایه به نتیجه می‌رسد، چرا شرکت گشان خود این کار را انجام نمی‌دهد تا به‌جای سهم ناچیز ۱۱درصدی ( ۶ درصد مستقیم و ۵ درصد غیرمستقیم)، سهمتان به ۷۵ درصد از پروژه ۴۰۰.۰۰۰ میلیارد تومانی افزایش پیدا کند؟

آیا شما که چند صفحه در پاسخ‌نامه اخیر و به‌دفعات در خصوص عدم کارایی بانک صادرات و مدیران دولتی در سال‌های گذشته سخن گفته‌اید (که البته بسیاری از آن‌ها نیز صحیح می‌باشد)، از پس انجام چنین کار ساده‌ای برنمی‌آیید که حتماً می‌بایست بخش بزرگی از منافع قرارداد را به شرکتی تازه تأسیس بدهید؟

نگارنده با اندک سوادی که در حوزه مالی دارد پیشنهادی به ذهنش می‌رسد، تا شاید منفعت بسیار بیشتری به سهامداران نگران و مدیران دلسوز شرکت توسعه بین‌المللی (گشان ) برسد .

پیشنهاد:

 اگر مشکل پروژه‌ای ۱۳۵.۰۰۰ میلیارد تومانی با ۴.۶۰۰ میلیارد تومان استقراض حل‌شدنی است، شما که زحمت اخذ تسهیلات ۲.۰۰۰ میلیاردی رو برای جناب پهلوان -شرکت افسانه سازان- می‌کشید، همان تسهیلات را برای گشان دریافت کنید.

همچنین به‌جای تأمین مالی ۲.۶۰۰ میلیارد تومانی از فروش مبهم  سهام شرکت سهامی خاص و تازه تأسیس افسانه‌سازان،  به فروش سهام شرکت معتبر، سهامی عام و بورسی گشان اقدام و یا با افزایش سرمایه ای تنها ۲.۶۰۰ میلیارد تومانی ، به‌جای سهم ناچیز ۶ درصدی مستقیم و ۱۱ درصدی غیرمستقیم از پروژه، سهمی ۵۰ درصدی مستقیم (۳۰۰۰ میلیارد ریال آورده کنونی ، ۲۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اخذ شده، ۲۶۰۰ میلیارد افزایش سرمایه مجموعاً ۷.۶۰۰ میلیارد معادل ۵۰ درصد از کل آورده ۱۵۰۰۰ میلیارد تومانی گشان و ابنیه ) و ۷۵ درصدی غیرمستقیم (۵۰ درصد سهام ابنیه در اختیار گشان می باشد) داشته باشید.”

ممکن است برخی سهامداران مخلص و ارادتمند جناب آقای پهلوان که بعضاً ایشان را امیرکبیر زمان نیز معرفی می‌کنند، حضور ایشان  و یا شخصی کار بلد را در اجرای این پروژه ضروری بدانند. برای این دوستان نیز پیشنهادی دارم:

۱- با توجه به اینکه جناب ایشان به‌تازگی و به لطف سهامداران از حکم حبس ابد رهایی پیداکرده‌اند و ایشان همچنان آزادی خود را مدیون سهامداران عزیز و نگران می‌دانند، پیشنهاد می‌کنم قراردادی با جناب پهلوان منعقد شود و حقوقی ماهانه ۱۰ میلیارد تومانی برای اجرای این پروژه به ایشان پرداخت شود. پرداخت ۶ سال حقوق ماهانه ۱۰ میلیارد تومان، حدوداً ۷۲۰ میلیارد تومان می‌شود که برای پروژه‌ای ۴۰۰.۰۰۰ میلیارد تومانی عدد ناچیزی می‌باشد. در عوض سهم گشان در پروژه از ۱۱ درصد به ۷۵ درصد خواهد رسید.

۲-  اگر ایشان حاضر به اجرای این پروژه با حقوق ناچیز ۱۰ میلیارد تومانی نشدند، پیشنهاد می‌کنم یکی از بزرگترین معمار‌ها و مهندسان آمریکایی یا اروپایی را با تحصیلاتی مرتبط‌تر با مبلغی بسیار کمتر از ۲۰۰.۰۰۰ دلار ماهانه (معادل ۱۰ میلیارد تومان ماهانه) برای اجرای این پروژه استخدام کنند که در این حالت بازهم سهم گشان از پروژه به طرز عجیبی افزایش خواهد داشت.

تست هوش گرگ بورس :

سال ها قبل در روستایی جلیل و خلیل دو دوست قدیمی بودند. روزی خلیل که پس از گذشت چند سال تازه به روستای خود بازگشته و پولی هم ندارد به جلیل که زمینی پدری و ارزشمند دارد، پیشنهاد می دهد ساختمانی را جهت ارائه خدمات بوم گردی در زمین پدری جلیل احداث کنند.

به گمان خلیل داستان ما احداث این ملک را می‌توان با ۱۴.۶۰۰ تومان (۱۰.۰۰۰ تومان ارزش زمین‌های جلیل و ۴.۶۰۰ تومان آورده خلیل) و البته پیش فروش اتاق‌های آن به اهالی روستا ساخت و آن را ۶ سال بعد به ارزش ۴۰۰.۰۰۰ تومان فروخت. اما مشکل اینجا بود که خلیل علی‌رغم آنکه پولی برای مشارکت نداشت سهمی ۸۰ درصدی از فروش ملک می‌خواست.

جلیل که از طرفی علاقه‌مند به مولدسازی زمین‌های پدری بود و از طرفی برایش عجیب بود که خلیل ۴.۶۰۰ تومان آورده خود را از چه محلی تهیه خواهد کرد، پس از مدت‌ها سکوت بالاخره از خلیل که ارادتی دیرینه نسبت به او داشت پرسید: خلیل جان شما ۴.۶۰۰ تومان آورده خود را چگونه تهیه می‌کنی؟ خلیل با لبخندی معنادار به جلیل که از اعتبار مناسبی در روستا برخوردار بود گفت ازآنجاکه من مدتی در روستا نبودم و پولی هم ندارم، شما با در رهن گذاشتن سند زمین پدری برای من ۲۰۰۰ تومان وام بگیر، برای تهیه ۲.۶۰۰ تومان دیگر هم، چون کسی مرا نمی‌شناسد و پولی هم ندارم، من به اعتبار شما (جلیل آقا) از مردم قرض خواهم گرفت.

اما پاسخ جلیل چه بود:

پاسخ شماره ۱:  خلیل جان تو فکر کردی من حساب‌وکتاب سرم نمیشه؟  من با ۱۰.۰۰۰ تومان پول ۲۰ درصد سهم دارم، اما تو با ۲۰۰۰ تومان وامی که خودم رو سند زمین برات گرفتم و ۲۶۰۰ تومانی که به اعتبار من از مردم میگیری، ۸۰ درصد سهم داری؟ آیا می‌خواهی زمین پدریمم به نامت کنم که با خیال راحت‌تر به کارت برسی؟

پاسخ شماره ۲: (جلیل که در پوست خود نمی‌گنجید، با چشمانی اشک آلود گفت) خلیل جان،  خدا تو را دوباره به روستا برگردانند. چگونه این فکر تا حالا به ذهن خودم خطور نکرده بود. بیا هر چه زودتر قراردادش رو بنویسیم، چون دوست ندارم علی رقم اینکه تمام ۱۴.۶۰۰ تومان رو خودم هزینه می‌کنم، از سهم ۲۰ درصدیم بگذرم.   تبریک به مردم روستا برای ساخت ابر پروژه بوم گردی

پاسخ شماره ۳: ………………………………………

شما دوستان می‌توانید با ارسال بهترین پاسخ در قرعه کشی بزرگ بورس‌نیوز شرکت کنید

حال، یعنی ما این‌قدر مدیران خوبی داریم که از خیر، منفعت ۷۵ درصدی پروژه‌ای بزرگ برای شرکت خود می‌گذرند تا شرکتی تازه تأسیس و بی پول به منفعتی ۸۰ درصدی برسد. مدام هم در رسانه‌ها فریاد می‌زنند که اشتغال زایی صورت نمی‌گیرد، مشکلات کسب و کار زیاد هست، غافل از اینکه کجای دنیا به شرکتی با سرمایه‌ای ناچیز و ۹ ماه تأسیس و حتی بدون کسب هرگونه مجوز‌های تخصصی سرمایه گذاری و عمرانی، پروژه‌ای ۴۰۰.۰۰۰ میلیارد تومانی می‌دهند. لعنت خدا بر کارشکنان تنگ نظر.

بر اساس تمامی مستندات و مشاهدات، متأسفانه آنچه به نظر می‌رسد، برای مدیران و اعضاء هیئت‌مدیره گشان بیشتر صرفه و صلاح شرکت افسانه‌سازان و سهام‌داران آن مهم بوده است تا صرفه و صلاح سهامداران شرکت‌های توسعه بین‌المللی و ابنیه !!!!! . شاید اعضای هیئت‌مدیره شرکت کوچک افسانه‌سازان هم نتواند با این وسواس صرفه و صلاح سهامدارانش را دنبال کند.

بند‌های ۴، ۵، ۶، ۷، ۸، ۱۴، ۲۵، ۲۶ (۸ بند از ۴۲ بند) در خصوص نحوه ارزش‌گذاری و گزارش تفصیلی ارزش‌گذاری کارشناسان رسمی دادگستری:

 

بند ۸ نامه ابهامات بانک صادرات:

  تاکنون بعضی از پیوست‌های مهم قرارداد ازجمله گزارش تفصیلی هیئت کارشناسی برای ارزش‌گذاری آورده شرکت افسانه‌سازان آینده کیش (طرف) (دوم) در کدال منتشرنشده که همین یک نقص برای عدم امکان اعلام نظر بر قرارداد کفایت می‌کند.

پاسخ گشان:

اطلاعات تفصیلی و مبانی گزارش قبلاً از هیئت کارشناسی درخواست گردیده که مدارک و مستندات آن جهت تکمیل تعهدات طرفین در کدال منتشر خواهد شد.

 

و اما سؤال:

یعنی کارشناسان محترم رسمی دادگستری همراه با گزارش ارائه‌شده، گزارش تفصیلی خود را به شرکت تحویل نداده‌اند؟ ( چون ابتدا گزارش تفصیلی تهیه می شود و سپس گزارش چکیده )

 به عبارتی برای اعضای هیئت‌مدیره جذاب نبوده که حداقل یک‌بار هم که شده گزارش تفصیلی کارشناسان و نظر آن‌ها را در خصوص نحوه محاسبه ارزش دارایی‌هایشان بدانند؟

اگر گزارش تفصیلی کارشناسان به شرکت داده نشده و اعتراضی هم از سوی شرکت نشده که “وااسفا”.
اگر کارشناسان هنوز گزارش تفصیلی را آماده نکرده‌اند پس چگونه و بر اساس کدام محاسبات، ارزش‌گذاری بیش از ۶۰.۰۰۰ میلیارد تومانی را انجام داده‌اند؟ اگر هم هنوز گزارش را ارسال نکرده‌اند که با توجه به تاریخ تهیه گزارش در تاریخ ۱۹/۱۱/۱۴۰۱، اگر شرکت شخصی را پیاده هم برای اخذ مدارک فرستاده بود، در این ۵۰ روز حتماً رسیده بود.

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

در زیر نمونه‌ای از گزارش کارشناس رسمی دادگستری را ملاحظه می‌کنید :

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

 

همان‌گونه که ملاحظه می‌گردد، بنا بر اظهارات کارشناسان محترم دادگستری از ۴ زمین موجود در گزارش ارزش‌گذاری تنها ۱ زمین به مساحت ۵.۲۱۲ متر دارای سند رسمی می‌باشد و دو قطعه زمین ۱۹۴.۷۸۸ متری و ۵۶.۶۶۰ متری فاقد سند یا تأییدیه‌ای از سازمان آزاد کیش می‌باشد و البته زمین استیجاری کارگاه که آن‌هم در ارزش‌گذاری محاسبه نگردیده است.

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

در خصوص مجوز‌ها نیز، بنا بر متن فوق، با فرض وجود و اعتبار مجوز‌های صادره قبلی (که با توجه به مفاد قرارداد سال ۱۳۸۹ فعلاً خبری از مجوز‌ها نیست و حتی گرفتن آن‌ها منوط به تحویل مدارک و تائید منطقه آزاد کیش بر اساس صورت‌جلسه ۲۲/۱۲/۱۴۰۱ منتشره در کدال می‌باشد) ارزش‌گذاری‌ها انجام‌گرفته است.

 

 

سؤال و چرایی لزوم بررسی گزارش تفصیلی کارشناسان رسمی دادگستری:

 

بنا بر اظهارات کارشناسان رسمی دادگستری، تنها زمین ۵.۲۱۲ متری دارای سند، می‌تواند گزینه ارزش‌گذاری باشد و البته مجوزاتی که فعلاً اخذ آن‌ها در هاله‌ای از ابهام می‌باشد، در یک آیتم خلاصه به مبلغ ۸.۷۹۱ میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده است.

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

این تنها یک مورد از نیاز وجود تفصیل گزارش کارشناس رسمی دادگستری برای شفافیت چگونگی محاسبات و همچنین اظهارنظر کارشناسان، سهامداران و مسئولین مربوطه می باشد.

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

در خصوص نحوه ارزش‌گذاری آورده طرف دوم (شرکت افسانه‌سازان سازان و نمایندگان جناب پهلوان) ، حتی کارشناسان رسمی دادگستری به دلیل در دسترس نبودن اطلاعات، مسئولیت صحت‌وسقم اطلاعات را بر عهده ارائه‌کنندگان (شرکت پدیده شاندیز و جناب پهلوان) دانسته‌اند که این یعنی ابهام .

همچنین با توجه به اظهارات کلی کارشناسان رسمی دادگستری و ادعای بانک صادرات مبنی بر عدم وجود نقشه، مشخصات فنی، وندور لیست مصالح و تجهیزات و …، وجود گزارش تفصیلی کارشناسان برای ملاحظه نحوه محاسبه سهم و آورده جناب پهلوان ضروری می باشد .

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

علی‌رغم تمامی این ابهامات تأثیرگذار در آورده طرف دوم قرارداد، مشاهده چگونگی محاسبه ۳۹.۸۸۰ میلیارد تومان هزینه ساخت و آورده توسط کارشناسان رسمی خالی از لطف نیست. البته به نظر می‌رسد با توجه به ابهامات تأثیرگذار در میزان قدرالسهم طرفین، ارائه گزارش تفصیلی کارشناسان می‌بایست مطالبه مدیران و اعضای هیئت‌مدیره شرکت گشان می‌بود تا بانک صادرات.

همچنین لازم به ذکر است در بند ۶ پاسخ گشان، بانک صادرات به دلیل عدم توجه به توافقنامه با سازمان منطقه آزاد کیش مورد شماتت قرار گرفته است. جالب اینجاست بر اساس بسیاری از بند‌های صورت‌جلسه شرکت پدیده شاندیز و سازمان منطقه آزاد کیش، این شرکت ملزم به ارائه بسیاری از مدارک و مستندات ظرف مدت ۱ هفته تا ۱ ماه گردیده است که امید است با توجه به اهمیت موضوع صدور مجوزات برای پروژه و اتمام مهلت ارائه بسیاری از این مدارک و تأثیر آن در توافقنامه نهایی، این مدارک به زودی در سامانه کدال نیز بارگذاری گردد.

بند‌های ۱۸، ۳۰، ۴۱ و ۴۲ در خصوص گزارش امکان‌سنجی و مطالعات اقتصادی در ابهامات بانک صادرات:

علی‌رغم دفاع شرکت توسعه بین‌المللی (گشان) از شرکت “مهندسین مشاور پارت طرح فردوسی” به‌عنوان تهیه‌کننده گزارش امکان‌سنجی اقتصادی در پاسخ به سؤال شماره ۳ بانک صادرات (متن پاسخنامه گشان: شایان‌ذکر است شرکت پارت طرح فردوسی با بهره‌مندی از دانش تخصص و تجربه دانشگاه فردوسی مشهد و سهامداری شرکت مهندسین مشاور فضا زیست شرق دارای گرید رتبه ۲ معماری و شهرسازی و همچنین بهره‌گیری از کارشناسان مجرب در حوزه مهندسی شهرسازی و عمران و علوم اقتصادی و مالی، اقدام به تهیه این مطالعات نموده است) شاید بتوان دغدغه بانک صادرات را در چند سؤال خلاصه نمود:

۱- آیا به قول مدیران شرکت توسعه بین‌المللی (گشان)، گزارش امکان‌سنجی بزرگترین طرح عمرانی کشور با برآورد هزینه‌ای ۱۳۵.۰۰۰ میلیارد تومانی (آن‌هم با نرخ تورم ۲۸ درصد و نه نرخ تورم ۵۰ درصد سه سال گذشته) که منافع ده‌ها هزار سهامدار کنونی و سهامداران آتی شرکت را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد، می‌بایست توسط شرکتی تازه تأسیس (با سرمایه ۱۰۰ میلیون تومانی) که زیر مجموعه یکی از هلدینگ‌های دانشگاه فردوسی مشهد می‌باشد تهیه شود و یا این گزارش می‌بایست توسط یکی از معتبرترین و مشهورترین شرکت‌های فعال در این حوزه تهیه می‌شد؟

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

۲- آیا بهتر نبود کارفرما و پرداخت کننده هزینه تهیه طرح توجیهی اقتصادی پروژه، شرکت توسعه بین‌المللی (گشان) به‌عنوان سرمایه گذار باشد و نه شرکت افسانه‌سازان؟ در این صورت بسیاری از ریسک‌های متوجه پروژه نظیر نرخ تورم واقعی سه سال گذشته (که هزینه‌های پروژه را ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش خواهد داد)، سناریو‌های شکست تأمین مالی، سناریو‌های احتمالی تأخیر زمانی (که جزو لاینفک پروژه‌های عمرانی داخلی می‌باشد نظیر شهر پدیده شاندیز) و…، با دقت بیشتری سنجیده می‌شد.
البته لازم به ذکر است علی‌رغم اینکه شرکت کارفرمای تهیه گزارش طرح توجیهی، شرکت افسانه‌سازان آینده کیش بوده بااین‌وجود آن‌قدر نقاط ضعف و ریسک های این پروژه برجسته است که تهیه‌کنندگان آن نتوانسته‌اند به‌سادگی از کنار آن عبور کنند.

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات:

 

 

در انتها می‌توان نتیجه گرفت که ظاهراً برخلاف تمایل ناظران شرکت فرابورس مبنی بر ارائه پاسخ‌های کامل، مستدل، مستند و جامع به ۴۲ ابهام مطرح‌شده از سوی بانک صادرات در خصوص قرارداد با شخص محسن پهلوان، همچنان بسیاری از ابهامات به دلیل عدم وجود مدارک و مستندات کافی پابرجاست و شاید بارگذاری مدارک و مستنداتی نظیر گزارش تفصیلی کارشناس رسمی دادگستری و مشاهده چگونگی محاسبات، مدارک درخواستی سازمان آزاد کیش و درنهایت مجوزات صادرشده برای پروژه، ارائه مستندات، نقشه، مصالح و اطلاعات جامع توسط شرکت افسانه‌سازان آینده کیش، نحوه اخذ تسهیلات از بانک‌ها، تأمین مالی ۱.۵۰۰ میلیارد تومانی نقد در اقساط ۱۰ ماهه درخواستی شرکت افسانه‌سازان از گشان و …، بتواند از ابهامات این قرارداد بکاهد.

 

امیدواریم که به‌جای پاسخ احساسی و جهت‌گیری‌های متعصبانه توسط برخی سهامداران عزیز، با ارائه راهنمایی‌های مستند و علمی، ما را در راستای بهبود گزارش‌های کارشناسی و شفاف‌سازی‌های هر چه بیشتر یاری نمایید.

 

 

مشروح ابهامات بانک صادرات و جوابیه پدیده شاندیز:

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

پاسخ‌های پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:

 

بورس‌نیوز به عنوان حامی زیست‌بوم بازارسرمایه، تمام انتقادات به ناشران و شرکت‌ها را با رعایت کامل بی‌طرفی عنوان می‌کند.

ولذا اگر پدیده شاندیز و تمامی شرکت‌ها و افرادی که در این مطلب به آن اشاره‌ای شده، مطلبی را برای انتشار و پاسخ به این خبر دارند را با کمال میل، منتشر خواهد کرد. 

 

 

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 202 views بار دسته بندی : بورس تاريخ : 3 آوریل 2023 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.