گرگ بورس گروسی : دولت رئیسی هیچ تماسی با بنده نداشته است - گرگ بورس

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، گروسی مدعی شده آژانس هیچ تماسی با دولت جدید ایران برای گفت‌وگو درباره برخی مسائل مربوط به برنامه هسته‌ای ایران نداشته و این مسئله را «حیرت‌انگیز» توصیف کرده است.

خبرگزاری فرانسه نوشته رافائل گروسی انتظار داشته قبل از نشست آتی شورای حکام آژانس که از ۲۲ نوامبر (۱ آذرماه) آغاز می‌شود به ایران سفر کرده و با مقام‌های ایران دیدار کند.

ادعاهای گروسی در حالی مطرح شده که مذاکرات ایران با طرف‌های باقی‌مانده در برجام برای رفع تحریم‌ها علیه ایران قرار است از ۸ آذرماه آغاز شوند.

گروسی در ماه سپتامبر به ایران سفر کرد و به توافقاتی برای دسترسی به برخی تجهیزات آژانس اتمی در تأسیسات هسته‌ای ایران دست پیدا کرد. با وجود این، او امیدوار بود که بتواند با دولت ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور جدید ایران نیز تعاملاتی داشته باشد.

وی گفت: «من هیچ تماسی با این دولت که از ۵ ماه پیش مستقر شده است نداشته‌ام.» او مدعی شد تنها مورد استثنا، «گفت‌وگوهای فنی» است که  با رئیس‌ جدید سازمان انرژی اتمی ایران داشته است.

رافائل گروسی مدعی شد: «این مسئله حیرت‌آور است و من به صورت آشکار به آن اشاره می‌کند چون همین مسئله را به خودشان هم می‌گویم. فهرست طویلی از مسائلی که باید درباره آن صحبت کنیم وجود دارند.»

چند روز پیش پایگاه خبری آکسیوس گزارش داده بود بعید است شورای حکام آژانس اتمی در جلسه اول آذرماه خود قطعنامه‌ای علیه ایران صادر کند.

این پایگاه خبری گزارش داده بود انگلیس فعالانه آمریکا، فرانسه، و آلمان را برای انتقاد از ایران در جلسه شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تحت فشار قرار داده اما با توجه به اقدام ایران در اعلام بازگشت به مذاکرات وین، بعید است چنین اقدامی اتفاق بیفتد.

در دولت پیشین ایران ۶ دور مذاکره در وین در خصوص بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم‌ها انجام شد، اما آن گفت‌وگوها به بن‌بست برخورد و متوقف ماند.

«علی باقری»، معاون سیاسی وزیر خارجه ایران در هفته جاری برای رایزنی درباره مذاکرات رفع تحریم به پاریس، برلین و لندن سفر کرد.

«حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم در روزهای گذشته با همتایان خود در روسیه، چین، انگلیس، آلمان و فرانسه گفت‌وگو کرده است.

امیر عبداللهیان در تماس تلفنی با «ژان ایو لودریان»، وزیر امور خارجه فرانسه تصمیم «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران را غیرسازنده خواند.

او همچنین در تماس تلفنی با همتای چینی خود، ابراز امیدواری کرد که آمریکا و متحدان اروپایی‌اش با رویکردی واقع‌بینانه به مذاکرات وین بیاید تا بتوان سریع به توافق دست یافت.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در تماس تلفنی با همتای روسی‌اش گفت که ایران نسبت به نیات آمریکا مشکوک است اما چنانچه دولت بایدن به تعهداتش عمل کند ایران نیز تعهداتش را به طور کامل اجرا خواهد کرد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

جمهوری اسلامی ایران تا یک سال بعد از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند فرصت دهد برای تحقق این وعده تلاش کنند.

بعد از گذشت یک سال از خروج آمریکا از برجام، تهران اعلام کرد با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش خواهد داد. کاهش تعهدات ایران ذیل مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت می‌گرفت.

جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دی‌ماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

مضاف بر این، مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

اخیراً مقام معظم رهبری در جلسه‌ای تأکید کردند آمریکایی‌ها خواستن گنجاندن بندی در توافق هسته‌ای برجام برای ملزم کردن ایران به گفت‌وگو بر سر مسائل موشکی و منطقه‌ای هستند.

رهبر انقلاب اسلامی در آخرین دیدار با دولت دوازدهم خاطرنشان کردند: «آمریکایی‌ها در زبان و وعده می‌گویند تحریم‌ها را بر می‌داریم اما تحریم‌ها را برنداشتند و برنمی‌دارند، ضمن آنکه شرط هم می‌گذارند و می‌گویند که باید در همین توافق جمله‌ای بگنجانید که بعداً درباره برخی موضوعات صحبت شود و گرنه توافقی نخواهیم داشت.»

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: «آنها می‌خواهند با گذاشتن این جمله، بهانه‌ای برای دخالت‌های بعدی خود درباره اصل برجام و مسائل موشکی و منطقه‌ای فراهم کنند و اگر ایران حاضر به بحث درباره آنها نشود بگویند توافق را نقض کرده‌اید و توافق، بی‌توافق.»

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته تأکید کرده اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 313 views بار دسته بندی : دسته‌بندی نشده تاريخ : 12 نوامبر 2021 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها